Konijn

Voor de springende knuffelkoningen

Alle tips en tricks voor je konijn vind je hier!

Welkom op de Pettech konijnen pagina!

Ontdek een schat aan tips en trucs om de zorg voor je konijn te optimaliseren, allemaal hier op onze Pettech-konijnenpagina! Leer hoe je het gedrag van je konijn kunt verbeteren, effectieve trainingsmethoden kunt toepassen en gezonde routines kunt ontwikkelen voor een gelukkige en gezonde levensstijl. Ontdek slimme hacks voor konijnenverzorging, handige productaanbevelingen en nuttige inzichten om jou en je pluizige vriend te helpen gedijen. Met onze deskundige gidsen en adviezen ben je goed uitgerust om het beste te bieden voor je geliefde knaagdier metgezel.

3 tips voor je konijn

Hoe kan ik het hok van mijn konijn schoon houden?

Dagelijks onderhoud van het hok is belangrijk om de gezondheid van je konijn te behouden. Verwijder dagelijks vuil strooisel en verschoon het hok regelmatig. Was en desinfecteer het hok en de voerbakjes periodiek om bacteriën te verminderen.

Hebben konijnen speelgoed nodig?

Ja, konijnen hebben speelgoed nodig om verveling te voorkomen en hun mentale en fysieke gezondheid te bevorderen. Geef je konijn speelgoed zoals tunnels, hooibalrollen en kauwspeeltjes om te verkennen en op te kauwen.

Hoe kan ik mijn konijn stimuleren om te knagen?

Konijnen hebben een natuurlijke behoefte om te knagen om hun tanden gezond te houden. Bied ze verschillende veilige knaagspeeltjes aan, zoals houten blokken of takken van onbespoten bomen. Dit helpt niet alleen bij tandverzorging, maar houdt ze ook bezig en voorkomt verveling.

Top producten voor je konijn!

Ferplast Grand Lodge 120 – Konijnenhok

1

Voor konijnen is het belangrijk dat ze genoeg ruimte hebben om hun energie kwijt te kunnen en rond te kunnen hoppen. Met de Grand Lodge 120 van Ferplast geef je jouw konijnen een fijn onderkomen.
Deze kooi is geschikt voor konijnen en kan buiten of binnen worden neergezet.

Koop bij BOL

Supreme Science Selective – Konijnenvoer – 10 kg

2

Een complete, evenwichtige voeding voor konijnen. Voorkom selectief eten, een algemeen voorkomend probleem bij veel konijnen. Complete en evenwichtige voeding, dat is speciaal ontwikkeld voor actieve volwassen konijnen >4 maanden van elk ras, incl. dwergkonijnen. 

Koop bij BOL

Rosewood – Konijnenspeelgoed Tunnel

3

In deze speeltunnel raakt jouw konijn nooit verveeld! Met deze konijnentunnel kun je met gemak meerdere tunnels aan elkaar koppelen door middel van het klittenband.

Koop bij BOL